top of page

Çocuklar İçin Güvenli Teknoloji Kullanımı

Günümüzde yaş aralığından, ilgi alanlarından, çalışma alanlarından ve tüm bireysel farklılıklardan bağımsız olarak herkes mobil cihazlarla ve internet ile oldukça fazla zaman geçirmektedir. Bu kimi zaman bir mecburiyet kimi zamanda hobi ve eğlence amacıyla gerçekleştiği için harcanan zaman da günden güne artmaktadır. Bu durumun hayatımızı gerçekten güzelleştirmediğini ve hatta çok ciddi zararlarının olduğunu bilmemize rağmen önüne geçememekteyiz.

Haklı olarak çocuklarımızın mobil cihaz ve internet kullanımına da çoğu zaman engel olmaya çalışıyor ve kısıtlamalar getiriyoruz.



Can sıkıcı ve kimi zaman aile içerisinde bir güç savaşına dönüşen bu durumu düzeltmenin en kolay yolu çocuğa alternatif ve aynı keyfi alabileceği, bu alışkanlıklarını onun için olumlu bir davranışa dönüştürebileceği fırsatlar yaratmaktır.


Tüm bu durumu göz önüne alarak mobil bir uygulamadan şunlar beklenmeli;​

1. Evdeki tüm interneti kapatarak offline olarak kullanılabilmeli.

2. Reklam içermemeli.

3. Uygulama içi satın alma içermemeli.

4. Mobil cihaz üzerinde buton basılma mecburiyetini ve sürekli cihazın elde tutulma süresini azaltmalı veya buna ihtiyaç duymamalı.

5. Çocuklardan beklenen diğer becerileri desteklemeli.


Bu ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanmış eğitim materyallerimize göz atalım:


Aquarium AR Paint” uygulaması tamamen bu hesaplamalar göz önüne alınarak tasarlanmış, tamamen çocuk güvenliğini ve el becerileri gelişimini arttıran özel bir “yeni nesil” uygulamadır.

İnterneti kapatın! Bu uygulamayı kullanmanız için hiçbir işinize yaramayacak.

Çocuğunuz boyama sayfalarını boyasın, balıklarını akvaryuma atsın!

Göreceksiniz daha çok boyama yapacak, cihaz etkileşimi büyük ölçüde azalacak.

24 adet balık boyama sayfasını defalarca boyayarak değiştirerek yeni akvaryumlar yapmasına ve uygulamayla bu durumu bir alışkanlık haline getirmesine yetecek kadar uzun bir süre geçirmesine yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki qr kod bağlantılarından uygulama detaylarına erişebilirsiniz. Daha fazla uygulama için www.windbluesea.com adresindeki paylaşımlarımızı takip edebilirsiniz.


Tüm bunların yanında ebeveynlerin bir başka görevi de bu ve benzeri tüm aktiviteleri çocuklarıyla birlikte yapmaları ve ortak zaman geçirmeleridir. Çocuğunuz sizi her anlamda taklit edecektir, sizler de mobil cihazlarınızla daha az vakit geçirerek farklı aktiviteler uygulayarak onlara örnek olmalısınız.

#ozelegitim #özeleğitim #disleksi #okumayazma #özelöğrenmegüçlüğü #ozelogrenmeguclugu #egitimkoclugu #ogrencikoclugu #öğrencikoclugu #disleksiegitimi #diskalkuli #disgrafi #atasehirozelders #ozelders #ilkokulozelders #grupdersi #ilkokulgrupdersi #ilkokuletut #okumayazma #okumayazmayahazırlık #matematikozelders #türkçeözelders #okuldestek #bireyselegitim #castesti #bilisseldegerlendirme #yetenekanalizi #cas #akademikdegerlendirme  #atasehirozelders #ozelders #ilkokulozelders #grupdersi #ilkokulgrupdersi #ilkokuletut #okumayazma #okumayazmayahazırlık #matematikozelders #türkçeözelders #okuldestek #egitimdanismanligi #psikoloji #cocukpsikolojisi #ilkokul #ataşehiranneleri #ataşehiranaokulları #ataehirortaokul #momooyunutehlikesi #momooyunununzararlari #momooyunugorevleri #momooyunugercekmi #teknolojiyararlıdır #teknolojizararlıdır #teknolojininzararları #cocukoyunları #boyamaoyunları #güvenliinternet #güvenliteknoloji #cocuklardaoyunbagımlılıgı

41 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page